klankschalen massage

 

Klankschalen zijn van oorsprong afkomstig uit de Tibetaanse boeddhistische  gebieden in de diverse staten in de Himalaya. Ze worden daar al zeker een 1000 jaar gebruikt, o.a. als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten. Iedere schaal heeft zijn eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Iedere toon heeft verbinding met de 7 chakra’s. De metalen in de kommen hebben weer verbinding met onze planeten en die beïnvloeden weer ons karakter.

Klankschalen geven diepgaande trillingen in het lichaam door middel van een harmonieuze klank. Die klanken werken in op het lichaam, op jezelf, je gevoel, je emoties en herinneringen. De trillingen bevorderen de doorstroom van energie, lichaam en geest worden op een dieper niveau in balans gebracht.

De drum gebruik ik incidenteel en vertel dan ter plekke waarom. De drum geeft een andere trilling maar werkt in combinatie met de schalen dieper door.

 

drum
Drum

 

Klankschalen brengen rust, concentratie en lichaamsbewustzijn wordt bevordert.

 

Voor wie geschikt? Vrijwel voor iedereen van jong tot oud. Er zijn enkele uitzonderingen, dus informeer of het iets voor je kan betekenen, hoe het in zijn werking gaat, kom het ervaren. Een klankschaalbehandeling kan een alternatief zijn voor een intuitieve massage. Bij een klankschaalmassage mag je nl. de kleren aanhouden. Wat ik tegen kom, hoor aan de schalen, de trillingen vertel ik je naderhand en dan is het aan jou wat je ermee kunt, je mogelijk toch een andere behandling nodig hebt of net als bij intuitief masseren een of meerdere keren een korte klankschaalbehandeling nodig hebt vanwege bijvoorbeeld pijnklachten.

 

klankschalen