Wat is meditatie eigenlijk?

 

De definitie van meditatie is dat het een concentratieoefening is met als doel inzicht te verkrijgen en de geest te sterken. Er zijn allerlei manieren beschreven om te mediteren: iemand kan zich bijvoorbeeld concentreren op de eigen ademhaling, op een bepaald voorwerp (bijv. kaarsvlam) of op het zingen van mantra's, woorden of geluiden die steeds worden herhaald.

 Meditatie is voor mij  vooral het naar binnen keren, antwoorden zoeken en vinden in jezelf door contact te maken met Moeder Aarde en het universum. Contact maken met Moeder Aarde doe je door te aarden, te ankeren. Mediteren doe je op je eigen manier, waar en wanneer jij wilt.

Wat voor mij belangrijk is, is  dat mediteren niet persé een tijd in in lotushouding op de grond  zitten is. Mediteren kan je ook zittend op een stoel doen, liggend op de grond, of gewoon thuis op de bank of in je bed. Dus ja het is  voor iedereen mogelijk, te leren. Het gaat vooral om het in jezelf keren, het afsluiten van de “buitenwereld”  Wat er dan ook komt in de meditatie, het is altijd goed.

Mediteren mag iedere dag maar is geen must. Meditatief bezig zijn kan immers ook.

Meditatief bezig zijn is bijvoorbeeld met volle aandacht wandelen, bewust zijn van je voeten, het lopen an sich. Met volle aandacht de afwas doen, een legpuzzel maken, in de tuin werken, een moment nemen om je ademhaling te volgen. Laat je daarbij dan je gedachten gaan en komen zoals ze komen en gaan, tegelijkertijd steeds weer terug naar bijvoorbeeld het bewust wandelen dan ben je meditatief bezig.

 

Mediteren doe je voor jezelf maar samen versterk je de energie.

 

Als je met meerdere mensen tegelijk mediteert versterk je de liefdevolle energie die je uitstraalt tijdens een meditatie. Als groep kan je een krachtige Lichtcirkel rond Moeder Aarde leggen of er voor kiezen om samen tijdens de meditatie naar een bepaalde plek, mens of groep mensen veel liefde en licht te sturen.

Meditatieavonden zijn altijd met of rond volle maan. Deze avonden vinden plaats bij holistisch centrum Jota.
Wil je een keer mee komen doen, kijken of het iets voor je is, gewoon meer informatie, neem dan alstublieft contact met mij op.